Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   300 de jandarmi pentru meciul…

300 de jandarmi pentru meciul România-R.Moldova

Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova a anunţat într-un comunicat că suporterii care vor să meargă marţi, la partida de tineret dintre seelcţionatele României şi Moldovei vor putea intra cu două ore înainte de fluierul de start al arbitrului. De asemenea, sunt prezentate o serie de reguli, pe care fanii nu trebuie să le încalce, scrie Adevărul.

Jandarmii sunt pregătiţi înaintea partidei selecţionatei de tineret ale României şi Moldovei.

„Marţi, 8 septembrie a.c., începând cu ora 20.00, pe stadionul Ion Oblemenco se va desfăşura partida de fotbal dintre echipele naţionale de tineret ale României şi Republicii Moldova, din cadrul preliminariilor Campionatului European-under 21, ediţia 2011. Aproximativ 300 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât în imediata apropiere a stadionului, cât şi pe traseele de afluire/defluire a spectatorilor.

Accesul publicului în stadion va fi permis de la ora 18.00, iar de la ora 17.00 se va interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în apropierea arenei sportive. Cetăţenilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice nu li se va permite accesul în incinta stadionului.

Aducem la cunoştinţa spectatorilor faptul că la stadionul „Ion Oblemenco” este montat un sistem video prin care se monitorizează şi înregistrează întreaga activitate desfăşurată de suporteri, atât la intrarea în arena sportivă cât şi în interiorul acesteia. De asemenea, accesul în stadion se va efectua numai pe la porţile prevăzute cu dispozitive metalice electronice (turnichete), care nu vor permite accesul în stadion decât persoanelor care posedă bilet. În acest sens, adresăm rugămintea spectatorilor să se prezinte pentru a intra în arena sportivă la porţile de acces corespunzătoare sectoarelor prevăzute pe bilet şi să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia. Copiii cu vârsta sub 14 ani, pentru a avea acces în stadion, trebuie să fie însoţiţi de o persoană majoră.

Federaţia Română de Fotbal, pune în atenţia participanţilor faptul că spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, ori alte obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

De asemenea, spectatorilor le este interzis să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Restabilirea ordinii publice în situaţia tulburării grave a acesteia ori la producerea unor incidente de amploare se va executa la ordinul şi din iniţiativa comandantului forţelor de jandarmi – colonel Ion Constantin, cu aprobarea, după caz, a prefectului sau reprezentantului acestuia. În momentul în care se produce o astfel de situaţie în interiorul arenei sportive primii care intervin sunt angajaţii firmei de pază astfel: cei aflaţi în dispozitiv în zona unde s-a produs incidentul, iar dacă aceştia nu fac faţă vor fi sprijiniţi de grupa de intervenţie a societăţii de pază. În momentul în care şi aceştia sunt depăşiţi atunci vor acţiona efectivele de jandarmi.

Evacuarea spectatorilor din arena sportivă se va face în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia se pune în pericol viaţa, integritatea corporală a participanţilor la manifestarea respectivă sau siguranţa desfăşurării competiţiei sportive. În acest sens responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului FC Universitatea Craiova – dl. Florin Cîrstea va solicita în scris intervenţia forţelor de ordine.

Aducem la cunoştinţa tuturor participanţilor la această manifestaţie sportivă că, în situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, atât în zona apropiată stadionului, cât şi în incinta arenei sportive, pot sesiza despre producerea acestor fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine: jandarm, poliţist sau agent al firmei de protecţie şi pază SC ARDIA SA, în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

www. adevărul.ro